Назад

Вийшла п'ята версія операційної системи FortiOS від Fortinet

14.11.2012

Світовий лідер з виробництва мережевого обладнання бізнес-класу, компанія Fortinet, представила нову версію FortiOS 5, передової операційної системи, яка є основою для всіх платформ мережевої безпеки FortiGate. Вона забезпечує кращий захист від новітніх загроз і дозволяє убезпечити BYOD середовища.

В умовах фундаментальних змін природи атак і шляхів доступу користувачів до мережі, FortiOS 5 пропонує нові технології безпеки та адміністрування. Операційна система надає можливість управління пристроями і поведінкою Користувачів, включаючи політики, засновані на репутації, виявлення ботнета, захист і перевірку зашифрованого трафіку. На додаток до цього, компанія оголосила про випуск FortiManager 5, FortiAnalyzer 5 та FortiClient 5 для задоволення потреб організацій у розширених налаштуваннях управління, аналізі мережевої інфраструктури та кінцевих пристроїв.

Fortinet додав більше 150 функцій та оновлень до можливостей FortiOS 5. Завдяки нововведенням підприємства всіх видів можуть краще озброїтися для захисту від сучасних загроз і управляти мережею, враховуючи залучення до роботи нових типів мобільних пристроїв і додатків. 

Серед основних можливостей останньої версії наступні:

  • Просунуті налаштування безпеки для боротьби з новітніми загрозами. Функція формування репутації клієнта пропонує підприємствам сумарний рейтинг захищеності кожного пристрою і дозволяє організаціям ідентифікувати зламані системи і вразливі місця для потенційних атак. Нова служба виявлення шкідливих програм оснащена інструментом для виявлення раніше невідомих вірусів і хмарними сервісами антивірусних перевірок, в тому числі атрибутом sandbox і базою даних ботнету.
  • Розширені можливості управління для захисту мобільних пристроїв і BYOD-середовищ завдяки застосуванню спеціальних політик доступу і політик безпеки.
  • Підвищена інтелектуальність операційної системи, що забезпечує автоматичне регулювання рольових політик для користувачів і гостей. Вдосконалені інструменти звітності та аналізу більш ефективні у відстеженні стану мережі, поведінки користувачів, пристроїв, додатків і загроз..

FortiManager 5

FortiManager 5 є централізованою платформою управління для всіх пристроїв Fortinet, її оновлені функції пристосовані спеціально для потреб підприємств всіх типів і сервісних провайдерів.

Головні переваги:

  • Можливість керувати апаратними і віртуальними пристроями безпеки, використовуючи єдиний графічний інтерфейс користувача з такими опціями, як перетягування між панелями, повномасштабна підтримка IPv6 і нові функції для написання скриптів з інтерфейсом користувача.
  • Більш деталізовані адміністративні профілі і підвищена простота використання.
  • Розширені можливості конфігурації для великомасштабних проектів.
  • Вдосконалена система звітності, аналізу та реєстрації, експорт та імпорт баз правил.

FortiAnalyzer 5

FortiAnalyzer надає можливість проводити збір, аналіз і реєстрацію даних з пристроїв Fortinet та іншого syslog-сумісного обладнання.

Новий випуск FortiAnalyzer включає такі основні функції:

  • Просунуті візуалізація та аналіз даних для моніторингу стану мережі.
  • Зведена звітність для всіх пристроїв на основі FortiOS для отримання більш повного уявлення про споживання пропускної здатності, роботи додатків і користуванні мережею.
  • Управління як апаратними, так і віртуальними пристроями безпеки для єдиного конфігурування і ведення звітності по безлічі систем FortiAnalyzer.
  • Можливість синхронізації роботи різних програмних комплексів FortiAnalyzer.

FortiClient 5

FortiClient забезпечує безпеку для кінцевих пристроїв, що використовують ОС Windows і Macintosh, в будь-якому місці і в будь-який час.

Особливість:

  • Більш ефективне функціонування політик безпеки поза мережею для забезпечення дотримання корпоративних політик в той час, коли пристрої не підключені до мережі.
  • Посилена інтеграція пристроїв FortiGate для спрощення налаштування віддаленого VPN з'єднання.
Запит на прорахунок
Отримати розрахунок вартості вашого обладнання
Розрахувати вартість