Назад

Простими словами про межсетевом екрані

31.03.2017

 

Якщо у вас є Інтернет, то даю гарантію, що, хоча б раз, але все-таки ви задавалися питанням про збереження ваших даних. А особливо зараз, коли преса щосили сурмить про нові кіберкрази особистої інформації зірок світового масштабу і простих жителів нашої планети, не кажучи вже про великі і малі компанії. І ось на шляху вирішення даного питання вам не раз траплявся такий термін як «файрвол». Подивившись у Вікіпедії (або на інших сайтах) ви зрозуміли, що його головне призначення захищати комп'ютер, а точніше дані зберігаються на ньому.

Але що-ж власне таке файрвол?

Файрвол, він же міжмережевий екран і брандмауер, а також простий мережевий екран, є своєрідним бар'єром між комп'ютерними мережами. Він як охоронець стежить за порядком на об'єкті, що охороняється і фільтрує відвідувачів. Він професіонал і може заборонити доступ до об'єкта певним особистостям, яких він вважатиме занадто підозрілими. Ось міжмережевий екран-охоронець, який фільтрує всю інформацію, що надходить на ваш комп'ютер і пропускає тільки надійний трафік. Без файрвола в мережі-заходь хто хочеш, бери що хочеш і роби з цим все, що душі завгодно. Всі ваші дані можна легко дістати і використовувати проти вас. Тому без мережевого захисту, а в першу чергу це стосується корпоративної мережі, Інтернетом краще не користуватися. Так що без файрвола-нікуди. Грамотно підібраний і налаштований міжмережевий екран захистить вашу мережу від більшості сучасних загроз.

Файрволи можуть бути як програмними, так і апаратними. Програмний файрвол являє собою якесь додаток, яке встановлюється на комп'ютер або сервер в залежності від охоплення контрольованих даних. А ось апаратний-це особлива "залізяка" для захисту корпоративної мережі.

Загальноприйнято ділять файрволи на традиційні, файрволи UTM і файрволи NGFW.  Традиційний файрвол відноситься до» батьків " сучасного мережевого екрану. На ринку він ще зустрічається, але вже не так актуальний, як його більш нові родичі. По суті він тільки контролює доступ до вашої мережі, тобто дозволяє або забороняє проходити будь-якого інтернет-трафіку в вашу мережу.

Файрвол NGFW або, по-іншому, файрвол наступного / нового покоління-ультрасучасний міжмережевий екран з функціями виявлення і запобігання загроз, VPN і повного контролю інтернет-додатків.

Міжмережевий екран UTM-це "універсальний солдат", який включає в себе абсолютно все: антиспам, антивірус, той же NGFW і інші функції. Він призначений для комплексного мережевого захисту. Таке поєднання " всього в одному» - головний козир UTM пристроїв, тому що це виходить значно дешевше ніж купувати окремо службу запобігання вторгнень, фільтр, антивірус та ін., а ще набагато простіше здійснюється процес налаштування і управління міжмережевим екраном, ніж окремо кожним пристроєм, що виконує тільки одну функцію.

Зазвичай кожен виробник міжмережевих екранів може додавати якісь свої плюшки в тій чи іншій мережевий екран. Але призначення файрвола залишається незмінним. Кращими виробниками міжмережевих екранів в світі є Cisco і Fortinet. Саме в пристроях цих компаній найбільш оптимально поєднуються ціна і якість, що робить покупку даних міжмережевих екранів вигідною інвестицією в захист будь-якої корпоративної мережі.

Отже, захист потрібен в будь-якому випадку, і неважливо для кого, будь то велике, середнє або МАЛЕ ПІДПРИЄМСТВО. Файрвол необхідний для будь-якої компанії він може ефективно впоратися з нападом і забезпечити безпеку всієї вашої мережі в максимально можливій мірі. Ну а компанія "ел Лтд" допоможе підібрати і впровадити найбільш оптимальне рішення для захисту саме вашої ІТ-інфраструктури, яке дозволить оперативно реагувати і заздалегідь запобігати небажаним діям. 

Запит на прорахунок
Отримати розрахунок вартості вашого обладнання
Розрахувати вартість