Назад

Чому ми перейшли зі Slack на Cisco Spark

07.08.2017

 

Минув рівно місяць як ми остаточно перейшли на ліцензійну версію Cisco Spark. До цього вся наша комунікація була побудована на роботі в Slack і, по правді кажучи, переходити на щось інше не збиралися. Spark вирішили спробувати виключно через цікавість, адже новина про його оновлення, а особливо, про інтеграцію з хмарною дошкою, буквально підірвала ІТ-сферу в світовому масштабі.

Перше знайомство з даним сервісом для спільної роботи відбулося два місяці тому, кінець травня 2017-го, з безкоштовної версії. ДО РЕЧІ, огляд безкоштовної версії можна прочитати тут. Ми встановили цей додаток, хоча, все ж вирішили повністю не відмовлятися від такого звичного нам Slack, тим більше, тоді ще не знали яким буде результат переходу.  Перший час так і тягнуло натиснути на значок улюбленої «решітки», але вже через тиждень всі проекти велися в Spark. Він виявився досить зручним: і як месенджер, і як інструмент для нарад, а головне, працювати в ньому можливо не просто з будь-якого пристрою, але і без установки самого додатка прямо з браузера. Хоча, звичайно, на повноцінну заміну корпоративного рівня Slack, free-версія не тягне, та й не повинна, адже, як відомо, такі програми випускають лише для ознайомлення. Власне, тому нам стало цікаво оцінити всі можливості Cisco Spark.

Отже, чому ж ми перейшли зі Slack на Cisco Spark?

Якщо говорити про головні переваги Spark перед Slack, так це те, що Cisco Spark є повнофункціональним інструментом для відеоконференцій, змодельованим навколо обміну повідомленнями, в той час, як Slack - це всього лише додаток для обміну повідомленнями. Звичайно, інтеграція дозволяє Slack робити все, що робить Spark, але коли ви знаходитесь на безкоштовній версії, доведеться пожертвувати однією з обмежених інтеграцій, щоб зробити щось, що надає Spark спочатку. Ще Cisco додала безкоштовну гостьову підтримку, тому є можливість запрошувати кого-небудь з клієнтів, колег, щоб приєднатися до конференції за допомогою простого URL-адреси з браузера.

Інтеграція

Spark навіть володіє власною функцією голосової пошти і повністю співпрацює з іншими продуктами Cisco, наприклад, IP-телефонами або відеотерміналами. Коли ви робите відеодзвінок, використовуючи Spark на своєму мобільному девайсі, і в цей час заходите в кімнату, обладнану кімнатними пристроями Cisco Telecomm, можна без проблем передати відеодзвінок на великий екран. При цьому доступні ті ж функції, що і при дзвінку через Мобільний додаток, наприклад, пошук за контактами або дзвінок в групу. Побачити, що пристрої зв'язалися можна так:

  • У додатку кімнатний пристрій буде вгорі списку;
  • На екрані кімнатного пристрою буде відображатися ваш аватар.

Коли додаток Cisco Spark під'єдналося до кімнатного пристрою, можна здійснювати і приймати дзвінки через нього. Для переміщення виклику з кімнатного пристрою на смартфон або планшет потрібно всього лише провести пальцем по екрану.

Slack, який обмежує можливість інтеграції в залежності від рівня обслуговування, має досить великий каталог доступних додатків і робить процес інтеграції з іншими додатками дуже простим. Але у Cisco існує ціла Сторінка розробника, в якій описується хто і що може робити з APIs, Webhooks і, навіть, надає свої власні SDK для користувачів. Особисто ми підключили гугл календар. Додали завдання, запланували нараду-і всі дії відображаються і там, і там, навіть нагадування про наради приходять.

Спільна робота

Практично ще те, що є можливість спільної роботи з файлами в режимі реального часу з будь-якої точки земної кулі, а не тільки демонстрації самого екрану. Редагувати документ, вносити правки, дивитися презентацію, малювати на віртуальній дошці – можна відразу всім учасникам наради або цілій команді, і головне, всі будуть бачити зміни.

Повідомлення

Повідомлення про нові повідомлення приходять відразу ж після їх відправки і без затримок. А ще, якщо відкритий Spark на різних пристроях, повідомлення приходять тільки на активний пристрій. У цьому моменті Slack залишає бажати доопрацювання. Slack, звичайно, теж робить все правильно, але, знову ж таки, лише в напрямку кастомной настройки або, простіше кажучи, просто пропонує більше налаштувань на вибір (повідомляти про всі події, події, в яких ви згадані, на всіх пристроях, або тільки на одному з них).

Дизайн і користування

З точки зору дизайну, там, де Slack продовжує використовувати широку кольорову гаму, що відрізняє робочі панелі – Spark спрощує сприйняття простим і білим дизайном. У користуванні Slack відрізняється достатком кольорів, емодзі, gif і, навіть, забавним обміном файлами. А ось Spark сам по собі досить стриманий і консервативний продукт. І нехай він ще не вміє відправляти смайли, «феєрично " ділитися файлами або доповнювати/редагувати відправлені повідомлення, але з виходами наступних релізів (частота яких становить всього лише 24 години!) сумнівів немає, що Spark виб'ється в лідери по всіх позиціях.

Ліцензування

Обидва сервіси, Spark і Slack, мають різні рівні ліцензування: від безкоштовної версії до повної версії на корпоративному рівні (хоча Slack все ще знаходиться в розробці).

Всі рівні ліцензування Spark включають в себе обмін повідомленнями із загальним доступом до файлів( обмеження 5 ГБ), відеодзвінки, необмежені можливості інтеграції, засоби управління модеруванням і наскрізне шифрування, а також повний контроль обслуговування за допомогою управління Cloud Collaboration. Основні платні версії збільшують ліміт відеодзвінків з 3 користувачів до 25, а розширені збори збільшуються до 200 учасників з підтримкою інструментів запису, розмітки і дошки, а також функцій VoIP або телефону.

Стандартна платна Ліцензія Slack для кожного активного користувача усуває обмеження на Архівні повідомлення та інтеграцію, додає гостьову підтримку, пріоритетну підтримку, аутентифікацію Google, настроювану службу електронної пошти, групи користувачів і бета для групового виклику. Максимальна ліцензія на кожного активного користувача включає в себе експорт відповідностей для всієї історії повідомлень, підтримку зовнішніх повідомлень і архівних рішень, гарантоване невпинне SLA на 99,99% і подальше поліпшення обслуговування клієнтів.

Безпека

У найближчому майбутньому до своїх можливостей, Slack додасть такі функції, як уніфікована безпека, політика зберігання даних, а також звіти та аналітика всієї організації.

А ось Cisco Spark забезпечує високий рівень безпеки і надає надійне шифрування переданих даних. Інформація, яка передається з пристрою на пристрій, шифрується ще до відправки. Вона залишається зашифрованою як під час передачі в хмару Cisco, так і під час обробки на хмарі і відправки на зберігання.

Довіра

За кордоном Spark досить популярний. І тому на всі пропозиції вести проект через нього клієнти/колеги погоджуються відразу з великим ентузіазмом. Адже на сьогодні, Spark є самим швидко розвиваються продуктом Cisco.

Підсумок

У той час як Slack - це всього лише чиста передача повідомлень, Spark - це скоріше відеоконференція і віртуальний простір для зустрічей, який дозволяє відправляти повідомлення і є інструментом для по-справжньому спільної роботи над проектами. А для фірм, які вже використовують продукти Cisco та / або для яких важлива віддалена робота, Spark, безумовно, ідеальне рішення.

А для тих, хто хоче ознайомитися з повним функціоналом Cisco Spark є приємна новина: ми пропонуємо вам на практиці ознайомитися з повним функціоналом Cisco Spark в конкретно Ваших умовах абсолютно безкоштовно.

Запит на прорахунок
Отримати розрахунок вартості вашого обладнання
Розрахувати вартість